ulker
Cinsiyet : Burç : Kayıt tarihi : 24/06/10 Mesaj Sayısı : 3577 Yaş : 37 Nerden : baku Hobiler : muzik dinlemek, bilimsel arastirmalar yapmak Lakap : doktor Kişisel ileti : toz seker olsun yerim ben gonlumden zenginim.hissime ne olur guven ta alt yapidan sezginim...
| Konu: Kheer (Sütlaç) Tarifi,hint mutfagi Paz 13 Mart 2011, 19:02 | |
|
- 1/2 su bardağı basmati pirinci
- 150 ml. hindistan cevizi sütü
- 500 ml. süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 4 adet karanfil
- 250 ml. krema
- Süslemek için: Badem, çilek, kuru kayısı
Yapılışı
Pirinçler yıkanır. Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır. Kaynama noktasına gelince altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kaplara doldurulur. Biraz soğuyunca buzdolabına konur. Badem parçaları, çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edilir.
| |
|