ulker
Cinsiyet : Burç : Kayıt tarihi : 24/06/10 Mesaj Sayısı : 3577 Yaş : 37 Nerden : baku Hobiler : muzik dinlemek, bilimsel arastirmalar yapmak Lakap : doktor Kişisel ileti : toz seker olsun yerim ben gonlumden zenginim.hissime ne olur guven ta alt yapidan sezginim...
| Konu: Gobi Aaloo Tarifi,hint mutfagi Paz 13 Mart 2011, 18:53 | |
| Malzemeler
- ½ tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Taze kişniş
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı Garam Masala *
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı tane kimyon
- 250 gr. patates
- 500 gr. karnabahar
Yapılışı Zeytinyağını kızdırın. Kimyon tanelerini içine katıp bir kaç saniye çevirin. İnce doğranmış kuru soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Zencefil, acı biber, tuz ve kişnişi ilâve ederek, 2-3 dakika pişirin. 3 çorba kaşığı su ekleyin. Ve, tencerenin kapağını kapayarak, kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Sonra, patatesleri ekleyin. Ve, yüksek ateşte, renkleri kahverengimsi olana kadar kızartın. Ocağın ateşini kısın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar kaynatın. Tencereyi ateşten indirdikten sonra, üzerine baharat karışımı Garam Masala’yı katın. En üste de, kıyılmış maydanoz serpin. | |
|