ulker
Cinsiyet : Burç : Kayıt tarihi : 24/06/10 Mesaj Sayısı : 3577 Yaş : 37 Nerden : baku Hobiler : muzik dinlemek, bilimsel arastirmalar yapmak Lakap : doktor Kişisel ileti : toz seker olsun yerim ben gonlumden zenginim.hissime ne olur guven ta alt yapidan sezginim...
| Konu: Türkistan Pilavı Paz 13 Mart 2011, 18:50 | |
| Türkistan pilavı malzemeleri
- 3 su bardağı Pirinç
- 2 Orta boy havuç
- 2 Orta boy soğan
- Yarım Paket margarin
- 500 gram sotelik dana Tense'lerde Kuzu eti
- 2 Kaşık salça
- 2 bardak nohut
- Tuz, karabiber
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
Pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin. Soğanları Küçük Küçük doğrayın margarini eritip kez soğanları 1-2 dakika kisik kavurun. Uzerine etleri de ilave ederek kendi suyuyla pişirin. Bıraktığı suyu çeken etler Hala pişmediyse Sıcak su ekleyin pişmesine Yakin havuçları da ekleyerek pişirmeye Devam Edin. Hiçbiri sırayla salça, Tuz, Karabiber ve nohutu ekleyerek biraz kavurun. En oğlu pirinçleri de ekleyin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun ve malzemenin üstünü BİR Serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde su ilave Edin ve syunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Üstüne PARÇA PARÇA tereyağ koyarak demlendirin. Misafirlerinize servis sırasında turşu ve ayranla Ikram Edin. Afiyet Olsun. | |
|