ss2zz3
Cinsiyet : Burç : Kayıt tarihi : 06/05/10 Mesaj Sayısı : 4881 Yaş : 31 Nerden : turkısh Hobiler : müzik dinlemek,, Lakap : ;( Kişisel ileti : bir sorsana kalbine sevgi çok bol desede
aynısından bir tane bulabildinmi ? Durum : Takım :
| Konu: ŞEKERPARE Salı 07 Ara. 2010, 10:36 | |
| Şerbeti İçin
4 Buçuk su bardağı su 4 Buçuk su bardağı şeker Hazırlanışı:Yumurtaları çırpın, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin, irmiği de ekleyin ve iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini ekleyin, üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Un ekleyerek yoğurmaya başlayın, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun. İsterseniz bir kısmına kakao ekleyebilirsiniz ama kakao eklediğinizde hamur sertleşecektir, biraz daha margarin ekleyerek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz. Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatın, kaynayınca içine birkaç damla limon sıkın ve biraz daha kaynatın.(Şekerpare fırından çıktığında şerbet ılık olmalı) Cevizden biraz büyük parçalar kopararak şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin, bıçak veya çatal yardımıyla üzerlerine hafifçe bastırın (şerbeti daha iyi çekmesi için). İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilir ve fındık koyabilirsiniz. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Şekerpareler fırından çıkınca, ılınmış olan şerbeti üzerlerine gezdirin. İsterseniz hindistan cevizi veya öğütülmiş şam fıstığı serpebilirsiniz. | |
|
ulker
Cinsiyet : Burç : Kayıt tarihi : 24/06/10 Mesaj Sayısı : 3577 Yaş : 37 Nerden : baku Hobiler : muzik dinlemek, bilimsel arastirmalar yapmak Lakap : doktor Kişisel ileti : toz seker olsun yerim ben gonlumden zenginim.hissime ne olur guven ta alt yapidan sezginim...
| Konu: Geri: ŞEKERPARE Salı 07 Ara. 2010, 13:52 | |
| daha once paylasilmis kilit+cop | |
|